•  19 Haziran 2018 Salı

ALMUS Örneği Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Müdürlüğü, İş-Kur ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla, Üniversite – Sanayi işbirliği çerçevesinde, ilçemizde faaliyet gösteren, yaklaşık 130 kişiye istihdam olanağı sağlayan ve YDS Ayakkabı Firması’na günde 3 bin çift ayakkabı üretimi gerçekleştiren Yeter-Say firması ziyaret edildi.

Ziyarete Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Sefa TARHAN, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Halil İbrahim YÜKSEL, Ticaret İl Müdür V. Ali Osman SAKAR, Üniversitemiz eski Rektör Yarımcısı ve Birlik Vakfı Temsilcisi Sayın Prof. Dr. Ali KASAP ve Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Sayın Doç. Dr. Fatih POLAT katıldılar. Ayrıca Üniversitemiz Teknopark Birimi, firmanın faaliyet alanı ile ilgili alanında uzman öğretim elamanları, Yüksekokulumuzdan bir heyet ve diğer birimlerden de temsilciler hazır bulundular.

Ziyaretçiler öncelikle üretim tesisini ziyaret edip; firma sahibi Burhan YETER ve diğer yetkililerden firma ile ilgili bilgi aldılar. Daha sonrasında karşılıklı görüş alışverişi yapılması amacıyla meslek yüksekokulumuz konferans salonunda bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda firmanın sorunları, bugün nerede olduğu ve geleceğe dair beklentileri ele alındı. Karşılıklı görüşmeler sonucu ön plana çıkan noktalarda çözüm önerileri getirildi. Firma sahibi Burhan YETER, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; katılımcıların öne sürdüğü fikirlerden istifade edeceğini belirtti.

Program katılımcılara, ilçemiz Vali recep Yazıcıoğlu Konukevi’nde düzenlenen öğle yemeği ile sona erdi.