Meslek Yüksekokulumuzda 103. Yıl Dönümünde Çanakkale Zaferi ve Milli Şuur Konferansı Düzenledi

•  19 Haziran 2018 Salı

Meslek Yüksekokulumuzda 103. Yıl Dönümünde Çanakkale Zaferi

Ve

Milli Şuur Konferansı Düzenledi

Meslek Yüksekokulumuzda Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl dönümü münasebetiyle Sosyal, Sportif ve Kültürel Etkinlik Kulübü organizasyonunda, “103. Yıl Dönümünde Çanakkale Zaferi ve Milli Şuur” konferansı düzenlendi. Konferansa ilçemiz kaymakamı Sayın Hamza İNAM, ilçemiz belediye başkanı Sayın Hasan Hüseyin ARIKAN, ilçe protokolü, okulumuz öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan program, meslek yüksekokulumuz müdürü Sayın Doç. Dr. Fatih POLAT’ın 18 Mart’ın önemini vurgulayan konuşması ile devam etti. 18 Mart’ın tıpkı günümüzdeki Zeytin Dalı Harekatı gibi bir diriliş hareketi olduğunu vurgulayan Polat, konferansı vermek üzere sözü üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Sayın Doç. Dr. İsmet TÜRKMEN’e bıraktı.

Konferansını “Namusunu Çeliğe Çiğnetmeyen Nesil 1915 Çanakkale Zaferi” başlığı altında toplayan TÜRKMEN, Çanakkale Zaferinin hangi zor şartlar altında kazanıldığına vurgu yaparak; şuana kadar birçok yanlış bilinen hususta da dinleyicileri bilgilendirdi. Özellikle bir neslin, Vatanımız uğruna genç yaşta şehit düşmesini anlatan video gösterisi salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. “O gün Çanakkale’de karşımızda olan güçler, bugün Afrin’de bize cephe alıyor” sözleriyle güncel olaylara da vurgu yapan TÜRKMEN, sunumunda ağırlıklı olarak Çanakkale Zaferi’nin bilinmeyen ve dile getirilmeyen yönlerine değindi. TÜRKMEN’in sunumu dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Program, ilçemiz belediye Başkanı Hasan Hüseyin ARIKAN tarafından, Sayın İsmet TÜRKMEN’e teşekkür belgesi takdim edilmesi ile sona erdi.