Ormancılık Bölümü Öğrencilerinden Niksar Orman İşletme Müdürlüğü'ne Teknik Gezi

Ormancılık Bölümü Öğrencilerinden Niksar Orman İşletme Müdürlüğü'ne Teknik Gezi

•  15 Mart 2019 Cuma

Okulumuz Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı ve Avcılık ve Yaban Hayatı Programı 2. sınıf öğrencileri 12 Mart 2019 tarihinde, Dr. Öğr. Üyesi Göksu ŞİRİN nezaretinde, Niksar Orman İşletme Müdürlüğü’ne ders kapsamında teknik gezi düzenledi. Teknik gezi esnasında Niksar Orman İşletme Müdürü İlhan YAZICI, fidanlık teknikeri Veli TABAN, orman muhafaza memuru Emrah KURTOĞLU, orman muhafaza memuru Murat AY, fidanlık çalışanı Burak KORKMAZ görüşme ve istişareler yapılmıştır.

Okulumuz mezunlarından orman muhafaza memuru Emrah KURTOĞLU, Niksar ilçesi ve işletmenin genel yapısı hakkında öğrencilere bilgi verdi. Sonrasında ise yine okulumuz mezunlarından fidanlık çalışanı Burak KORKMAZ, uygulamalı olarak kızılcık ve ceviz aşı yöntemlerini aktardı. Fidanlık teknikeri Veli TABAN ise Niksar ve çevre ormanlarının yapısı, ağaçların kullanım alanları, üretimi yapılan fidanlar, fidan üretim teknikleri, fidan bakım işlemleri hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Orman muhafaza memuru ve Çamiçi orman depo sorumlusu Murat AY, depolarda bulunan ağaçlar, kullanım alanları, istifleme işlemleri, satış ve nakliye işlemleri, orman suçları, Niksar çevresindeki yaban hayatı ve avcılığı yapılan hayvanlar hakkında öğrencilere bilgiler verdi.