Kök Hücre Bağışı ve Kan Bağışı Kampanyası

Kök Hücre Bağışı ve Kan Bağışı Kampanyası

•  16 Nisan 2019 Salı

Üniversitemiz ile Türk Kızılay arasında Hedef 25 Projesi kapsamında 14.02.2019 tarihinde bir işbirliği protokolü imzalandı. Bu projenin amacı Üniversitemiz öğrencilerine kan bağışı hakkında eğitim verilmesi ve bu sayede gençlerimizin bugün ve gelecekte gönüllü kan bağışçısı olmasını sağlamaktı.

Meslek Yüksekokulumuz da bu konuda girişimlerde bulunarak “Kök Hücre Bağışı ve Kan Bağışı Kampanyası” başlattı. Düzenlenen kan bağışı kampanyasına başta Almus Kaymakamı Sayın Hamza İNAM olmak üzere ilçemiz daire amirleri, personellerimiz ve öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

Türk Kızılayı yetkililerince kan bağışı sürecinden önce tüm bağışçı adayı öğrencilerimize kök hücre bağışı ve kan bağışı konusunda eğitim verildi. Lösemi hastalarına umut ışığı olma adına toplamda 37 kök hücre bağışı yapılan kampanyada 56 ünite de genel kan bağışı yapıldı.

Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Fatih POLAT kampanyaya verdikleri desteklerden dolayı İlçe Kaymakamımız Sayın Hamza İNAM’a ve Türk Kızılayı yetkililerine teşekkürlerini iletti.